Ruitschade

Autoruiten maken een integraal deel uit van de totale auto. Zeker de voorruit, maar ook de achter- en zijruiten blijven op dit punt niet achter. Bij Volvo denken we hierbij natuurlijk als geen ander aan de factor veiligheid. We horen het nog al te vaak: glas = glas. Die stelling klopt niet. Tenminste niet bij Volvo. Zo heeft elke Originele Volvoruit specifieke technische eigenschappen. Zijruiten kunnen voorzien zijn van een waterafstotende coating en er kunnen aanpassingen in zijn verwerkt ten behoeve van o.a. de regensensor, CWAB, City Safety.

Voor de uiteenlopende Volvo-modellen kunnen de ruiten een verschillende dikte hebben: gericht op reductie van windgeruis en omgevingslawaai. In bepaalde ruiten is bedrading geïntegreerd voor verwarming en/of ontvangst van audiosignalen. Het gebruik van de juiste 2 componenten ruitenkit is cruciaal om een maximale stijfheid en juiste montage te waarborgen.

Indien u na vervanging van een ruit een Volvo Erkend Schadeherstel garantiebewijs heeft ontvangen, dan heeft u bovendien de zekerheid van 4 jaar garantie. Alleen wanneer gebruik is gemaakt van Volvo Originele onderdelen en uw ruit volgens de juiste Volvo-voorschriften is vervangen, kan Volvo dezelfde veiligheid en kwaliteit garanderen als af-fabriek. Durft u hiervoor risico’s te nemen? Daarom is het van belang ruiten uitsluitend door Volvo-dealer te laten repareren of vervangen!

Ruitschade? Kom dan zo snel mogelijk langs bij Volvo Reede. U kunt zo misschien voorkomen dat de hele voorruit gaat scheuren of barsten. Reparatie gaat zeer snel en in de meeste gevallen dekt uw verzekering de ‘schade’ zonder no-claim verlies.

Reacties zijn gesloten.